Årets vintersesong på jaktprøver har vært helt fantastisk for hundene fra Brandsegg Søndre. Både våre egne og andres hunder fra vårt oppdrett har sanket flotte premier i vinter. Det har blitt premier både i A-kullet og B-kullet. Fantastisk moro at B-Tiril (Kvitsteindalens E-Hedda-Fallvindens D-Mattis) til Kenneth Ressem klinka til med 1.uk på sin første prøvestart. Herlig!!

Her kommer premiene:

3.AK A-Beethoven
2.AK Alot
2.AK A-Myrtel
1.AK A-Beethoven
1.AK Alot
1.AK A-Myrtel
3.VK finale A-Myrtel
1.VK finale RSM A-Myrtel
1.UK B-Tiril
2*3.UK B-Wilma

 

A-kullet er som kjent etter vår egen Kvitsteindalens E-Hedda og Bøgeskovens Gus. Dette kullet har nok vist langt over snittet av jaktlige egenskaper. Stor jaktlyst, men i tillegg lettdresserte og samarbeidsvillige hunder.
Alot til Thomas Stokke kvalifiserte seg til vinnerklassen på sin 3. start i ak. Hun fikk en 2. ak på sin første. Hun prøvde seg i VK nå sist helg på Saltfjellet uten å lykkes.
Nevnte ovenfor B.Tiril til Kenneth Ressem som dro til med 1.uk på sin første start. Fantastisk morro! Hun stilte på nytt også sist helg på Saltfjellet uten å komme i fugl.
B-Wilma til Terje Winterhar også tatt vare på sine sjanser. 2*3.uk på sine tre starter i høst. Meget flott prestasjon av unge hunder. Wilma deltok også siste helg på Saltfjellet der hun fikk sin andre 3.uk. dagen etter kom hun ikke for fugl.
B-Ludvik til Hans Tore Bakkeli deltok også siste helga på Saltfjellet uten å komme i fugl. Det rapporteres om flott framgang nå på slutten av sesongen til Ludvik. Lykke til videre alle sammen!!

Når det gjelder våre egne unghunder har de også virkelig hatt en glimrende sesong. Beethoven ble klar for vk allerede på sin andre start i ak. På sin første start ble det en 3.ak. Myrtel måtte ha tre starter før hun ble klar for vk. På sin andre start ble det en flott 2.ak, kun reis unna toppremie. På tredje starten klaffa det med fuglarbeid på tiur i sitt 110 min. Tiuren endte nesten i strihårkjeften:-)
Myrtel kom seg i finalen på sin første start i vk på Lifjellet og klinka til med 3.vk finale med et flott og djervt fuglarbeid. Beethovenlykktes ikke i kvaliken.

Undere NM-vinter på Andøya kom Myrtel til semifinalen uten å komme i fugl.

Under Hedmark og Oppland Fuglehundklubb sin prøve, Rolf Sevendals Minneløp var både Beethoven og Myrtel i semifinalen i et forrykende vær. Nesten full storm endte uten premie på partiet med Myrtel som nr 1 på søk og videre til finalen:-! Beethoven var bare ¨en fugl i lufta¨ unna en finaleplass

Finalen endte jo med at Myrtel vann i siste sekund i fjerde runde med tre hunder igjen. Djervt fuglarbeid og dermed sikra vi oss den imponerende sølvrypa. Et trofe som er fantastisk gjevt å vinne. Av 120 startende hunder synes jeg det er sterkt av Myrtel å vinne. Kun så vidt fylt to år og uten erfaring i et knivskarpt miljø. Fantastisk herlig prestasjon:-)

Mor Hedda er stilt lite i vinter. 3 starter ble det på henne uten at hun lykkes. Hun har hatt innbilt svangerskap i vinter slik at hun har ikke vært helt der hun skal være. Nå vil hun imidlertid gjøres klar til sommeren og ny perring med Bøgeskovens Gus:-)
DSC00621

DSC00629