Brandsegg Søndre venter ett nytt kull hvis alt går etter planen:-)

NJCH NJ(k)CH A-Myrtel av Brandsegg Søndre NO32304/15 er parret med Pladsfjellets Peik NO56030/16 i disse dager og venter da forhåpentligvis valper tidlig i mars.

Myrtel er etter vårt første kull fra vår egen Hedda. Far er Gus som er fra et av de beste kulla i Danmark.

Stubbestulens Krutt som mange kjenner er far til Gus. Mor er Kragborgs Mille som var en meget god hund. I kullet som Myrtel er i er det fem av åtte hunder som er vist fram på jaktprøve. Fire er premiert og tre er kvalifisert til vinnerklassen i en alder av to år og 3 måneder. Alle avkomma i dette kullet har langt over snittet med jaktlyst. Samtidig er de lettdresserte og med et prima gemytt på alle. Alle avkomma er HD-rønket med A.

Myrtel sin sterke side er hennes utrettelige jaktlyst og arbeidskapasitet. I tillegg revierer hun helt enormt, noe som er medfødt hos henne. Djerv i fugl  er hun og. Myrtel har vært uttatt til NM-lag flere ganger sammen med sin bror Beethoven.

Myrtel har 2*1.vk, hvorav en med ck. Høydepunktet med henne er vinner av Rolf Sevendals Minneløp i 2017. Hun var også i finalen i samme løp året etter uten å lykkes.
Myrtel har ellers flere vk-premier

Myrtel ble i 2021 dobbelchampion etter at hun gikk inn til 1.AK Fullkombinert høsten 2021

Mor til Myrtel, vår egen Kvitsteindalens E-Hedda fikk avlsprisen for dette kullet og det B-kullet henne. I tillegg fikk vårt Brandsegg Søndre Oppdretterprisen samtidig

Mere info om Myrtel og tidligere avkomma hennes samt foreldre og søsken ligger på vorsteh.no

Peik er fra et kull med Pladsfjellets Vår og NUCH NJ(k)CH Gallokåsen`s Fabel. Et meget bra kull hvor 3 hunder har 1.UK og en av de har og 1.AK. Peik fikk 2*1.UK på de to første startene. Har startet siden i AK uten å lykkes. Sterk hund med stor jaktlyst. Har hatt Peik her på parring og han er virkelig umerkelig inne i sitt vesen.

Grunnen til at jeg valgte denne kombinasjonen er at jeg ville forsterke de gode egenskapene til Myrtel med de gode egenskapene til Peik. Farfar til Peik er Hongfjellets Spartan som er bror av Hongfjellets Odin som er Oldefar til vår egen Myrtel. Forsterker Hongfjellet med sitt solide og enorme jaktblod.

Dette blir forhåpentlighvis avkom som kan tilføre rasen mye. Det forventes rolige og snille valper med solid jaktlyst. Disse linjene er i tillegg fritt for HD.

Gå inn på valpesida på vorsteh.no og les mere om kombinasjonen

Oppfølging med tilbud om valpesamling i løpet av det første året. I tillegg døgnåpen vakttelefon hvis det skulle være behov:-) Godkjent av avlsrådet i Norsk Vorstehundklubb. Valpene leveres ferdig chippet, vaksinert, helsesjekk samt tilpasset kjøpekontrakt fra NKK.

Ta kontakt på [email protected] eller på 928 41 401