Fantastiske dager ble det i helga for våre to unghunder Myrtel og Beethoven. På lørdag under strålende vær og forhold stilte jeg Myrtel og Beethoven i AK. Begge gikk glimrende og Beethoven klarte til slutt å finne sin rype og klinka til med 1.Ak!! Dette var hans andre start i AK og med det sikra seg VK-billetten. Myrtel fann også sin rype denne dagen. Samtidig fikk makker også stand på sin hund og da de avfyrte skuddet letta fugelen foran Myrtel. Myrtel kom ikke for mere fugl og fikk dermed en 2.AK.

På søndag stilte jeg Myrtel på nytt i gråt vær med skodde og litt regn. Lite fugl å se i dag. Myrtel gikk også i dag glimrende i alle vindretninger og fikk mye slipptid. På slutten av dagen forsvinner hun over en haug i skogen og blir borte. Finner spora hennes på andre sida av haugen, over myra og videre oppover et skogholdt. Følger spora kanskje 200-250 meter oppigjennom til jeg skimter henne i stand helt øverst i skogbandet. Ned for å hente dommer og vi kommer etterhvert opp til henne kanskje etter 15 min og gir reisningsorder og hun kanonreiser en tiur under ei stor gran som hun nesten tar!! Dermed var 1.AK i boks på Myrtel også etter 110 min slipptid. Fantastisk!!

Myrtel og Beethoven ble to år for ca 1 1/2 mnd siden o dette var deres andre prøvehelg. Beethoven fikk en 3.AK på lifjellet forrige helg, mens Myrtel da ikke kom for fugl.

Meget godt fornøyd med disse unge hundene og de er nok noe av det beste jeg har hatt så langt. Austbakken`s Zorro som nok er den jeg har kommet lengst med og som er tipp tipp oldefar til disse to fikk også sin 1.AK tidlig. På sin andre start klaffa det for han på Lifjellet med tre fuglarb:-)

Vi hviler på laurbærene i noen dager. Beethoven blir å melde på NM-vinter og følger dermed med Hedda og Pippi. Myrtel blir hjemme og stiller henne etter påske i vk.