Kvitsteindalens E-Hedda (Nj(k)ch Njch Austbakkens Z-Tiril – Guriskogens Tob Freke) og DKjch DKbrch Bøgeskovens Gus (Nj(k)ch Njch Stubbestulens Krutt – Kragborgs Mille)

Kombinasjonen er godkjent av avlsrådet i Norsk Vorstehhundklubb

13422-06 photo1

Kvitsteindalens E-Hedda

Hedda er ei middels stor helbrun tispe. Hun er etter søster til vår egen Njch Austbakkens Zorro, Nj(k)ch Njch Austbakkens Z-Tiril og Guriskogens Tob Freke. Freke er etter Nj(k)ch Guriskogens Gtc Tora og Hongfjellests Odin. Tora var vel den tispa i Norge med høyeste viltfinneregenskaper. Odin har også Austbakkens blod bak seg, nemlig hans bestefar er etter vår egen Zorro.

Hedda har hatt en strålende utvikling jaktmessig det siste året. Etter en liten treg start i fjor høst har hun virkelig i år vist hva som bor i henne. Siste året har hun oppnådd 3*2.AK, to av de på vinter og en høst høyfjell, 1*1AK høyfjell og 1*1AK skog nå i høst. Både i vinter og høst har hun gått til førstepremie nesten hver start, men litt stang ut, slik som ikke fått vist reis og med en «blind» fører/eier, har ført til 2. premier i stede. Rolig og snill tispe mot både to-beinte og fire-beinte.
Hennes fremste egenskaper er fuglebehandling og fart. Samtidig har hun blitt litt av en viltfinner i år. Hun er slått i fugl bare en gang på 17 starter i AK. Fuglebehandlinga er vel det friskeste jeg har hatt. Reiser fugl for å ta den. Meget nervesterk dame som tåler å bli dressert. Hedda har Very Good på utstilling.

Bøgeskovens Gus

Gus (Nj(k)ch Njch Stubbestulens Krutt og Kragborgs Mille) kommer fra ett av de beste kullene Danmark har hatt. Flere av avkommene har høye premieringer i Danmark. På begge sider er det godt merriterte foreldre, besteforeldre og oldeforeldre. Stubbestulens Krutt er etter meget gode linjer her i Norge. En hund med masse jaktlyst i seg. Jeg hadde selv bror til Krutt, nemlig Jaro. Enorm jaktlyst og en slu jeger som ofte tok fugl i reisen.

Mor til Gus, Kragborgs Mille var en fremragende hund med et stort søk og serdeles prima på fugl samt en stor viltfinner. Milles søsken, Selene, Ezau og Kenya var også meget gode hunder, spesielt Selene var fantastisk og kanskje bedre end Mille.

Gus har en lang liste med premier bak seg: 1.VK med res CACIT i Sverige. Nr. 2 på Riksprovet høsten 2009. 5×1.VK md HP og CACIT i Danmark, han vant hovedprøven til Strihårklubben 4. april 2010, og ble nr 4 i Dansk mesterskap 14.april 2010. Sølv og Cacit i verdensmesterskapet i Slovakia. 1. premie på sweissprøve, bestått utvidet apportprøve flere ganger,beste res 224 poeng, 1.premie i fullbruks. På utstilling har han CERT og CACIB

Gus har blitt brukt i Norge en gang tidliger, nemlig med Landinarnas Kajsa. Ni valper ble det er. Flotte hunder med et prima utseende og gemytt.

Hedda vil bli parret nå når løpetiden kommer. Hun er litt forsinka i forhold til opprinnelig tid, men jeg venter løpetid når som helst. Parringa er godkjent av avlsrådet i Norsk vorstehhundklubb

Regner med parring i løpet av oktober og leveringsklare valper blir da i løpet av februar.

Interesserte kan kontakte meg via e-post: [email protected] eller telefon: 928 41 401