NO32304/15 A-Myrtel av Brandsegg Søndre (Kvitsteindalens E-Hedda-DK JCH DK BR CH SE JCH Bøgeskovens Gus) – S39662/77 NjCh Lukas (SUCH Ripmarkens Donna-Lasso V.d.rommelsburg)

  

Vår egen tispe Myrtel av Brandsegg Søndre skal insemineres med en gammel stjerne fra seint 70-tall, nemlig Lukas.

Myrtel er etter vårt første kull fra vår egen Hedda. Far er Gus som er fra et av de beste kulla i Danmark. Stubbestulens Krutt som mange kjenner er far til Gus. Mor er Kragborgs Mille som var en meget god hund. I kullet som Myrtel er i er det fem av åtte hunder som er vist fram på jaktprøve. Fire er premiert og tre er kvalifisert til vinnerklassen i en alder av to år og 3 måneder. Alle avkomma i dette kullet har langt over snittet med jaktlyst. Samtidig er de lettdresserte og med et prima gemytt på alle. Alle avkomma er HD-rønket med A.

Hvorfor så Lukas?
Jo, Lukas er jo etter det gode Rommelsburg-blodet fra Tyskland. Lasso ligger bak flere gode hunder slik som Rauhammerens Eim som blant annet er far til Lavøyas B-Kragg og bror Argo. Kragg ble jo som kjent jakt og utstillingschampion og Norgesmester på Kongsvold.

Lukas ble parret med Toya. Toya er litt ukjent for meg, men i det kullet kom Nico som også ble Njch. Nico hadde flere kull etter seg og spesielt med de to tispene Geggens Æya og Myrteigens O. Mari ga hunder som har betydd masse for strihåren. Int N S Uch N.V-93 Botnahiets Ænf Rasmus som alle kjenner som er etter Æya og Int N S Uch N Jch Håkersløkkens D. Skogsa. Skogsa var nok en av de beste tispene som fans den gangen og kanskje senere også. Skogsa ligger jo blant annet bak Int NS Uch N j(k) ch Mogop´s Pinus, N j(k)ch Nordafør´s A-Bruno og N j(k)ch N jch Stubbestulens Krutt. Krutt er også bestefar til Myrtel.

Det er med andre ord dette som gjør Lukas spennende for meg og med han får jeg denne sterke linja fra Rommelsburg og med Myrtel får jeg noe av det beste fra Danmark via Gus og sterke linjer fra Norge via Hedda. Parringa vil jo også være ei utparring og jeg får da starten på Lukas-linja. I tillegg har Lukas meget sterk HD-indeks på hele 131. Myrtel har 112. Dette er noe av det mest solide vi har nå.

Lukas var også stadig på premielista i VK på Dovre på 80-tallet. Det var ikke mange den gangen som blant annet gikk til topps med 1.VK på Dovre i konkurranse mot de engelske rasene.
Jeg har ikke summert opp premiene til Lukas enda, men han har rikelig med vk-premier.

Hvorfor Myrtel?
Jo, Myrtel viste tidlig jaktlige egenskaper. Enorm fart og aksjon og reviering så det holder. Format utvikla seg suksessivt det første året og 1. uk kom på andre start. Såg på trening at hun også hadde nesen med seg og fant godt med fugl. Lett-dressert hund og merker henne ikke inne. Selvstendig i slipp med makker har hele kullet vært. Djerv i fugl, går på for å ta fugl. Tror nok hun er det beste talentet jeg har hatt så langt. Hun har vært i to av tre finaler i vk og premiert i begge de finalene. Hun var i semifinalen under NM-vinter samt reserve på NM-lag vinter.

Jaktprøveresultater til Myrtel:
1*1.UK
1*2.UK
2*3.UK
1*1.AK
1*2.AK
1*3.VK finale
1*1.VK finale og vinner av Rolf Sevendals Minneløp 2 år og 2 mnd

Utstilling:
Very Good

Stamtavle for kombinasjonen

Myrtel blir inseminert nå i uke 22 og valper ventes i slutten av juli med levering i slutten av september. Jeg skal beholde en tispe selv. Valpene her vil nok være meget interessant for rasen på sikt!

Ta kontakt hvis du finner dette interessant.
E-post: [email protected] eller tel: 92841401